Lew: «Kαλό πράγμα» το ισχυρό δολάριο

Η ισχύς του δολαρίου είναι «καλό πράγμα» και δείχνει την ισχύ της αμερικάνικης οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew.

Lew: «Kαλό πράγμα» το ισχυρό δολάριο

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, δήλωσε ότι η ισχύς του δολαρίου είναι «καλό πράγμα» και δείχνει την ισχύ της αμερικάνικης οικονομίας.

«Αμφιβάλλω πως ήταν μια έξυπνη δήλωση από την στιγμή που θα δέχεται διαρκώς ερωτήσεις όσο ανεβαίνει το δολάριο για το αν ένα ισχυρό δολάριο είναι καλό για τις ΗΠΑ. Εκτιμώ πως στην φάση αυτή προσπαθούσε να υπερασπιστεί την άποψη ότι οι ηγέτες της αμερικάνικης βιομηχανίας πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα πιο ισχυρό νόμισμα, το οποίο δεν θα υποχωρήσει για κάποιο διάστημα» ανέφερε ο Alan Ruskin, αναλυτής της Deutsche Bank.

Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, αναγνώρισε στην συνέντευξη τύπου την Τετάρτη πως η ενίσχυση του δολαρίου πάνω από 20% από τον Ιούνιο πλήττει τους εξαγωγές και πιέζει τον πληθωρισμό, αλλά εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξη.

Ωστόσο αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch προειδοποιούν πως η στάση αυτή μπορεί να αλλάξει.

«Αν το ράλι του δολαρίου συνεχιστεί όπως προβλέπει η ομάδα μας για το FX, ο κίνδυνος αυξάνεται η Fed να αρχίσει να βλέπει το ράλι του δολαρίου ως ένα εξωτερικό αντίθετο άνεμο, παρά ως ένα ενδογενή σημάδι για ισχυρότερη ανάπτυξη» σημειώνεται σύμφωνα με τους F.T. σε σημείωμα της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v