Ιρλανδία: Ολοκλήρωσε την πρόωρη αποπληρωμή €18 δισ. στο ΔΝΤ

Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ επιτεύχθηκε χάρη στην θετική αντίδραση των αγορών στην ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και στην στρατηγική της κυβέρνησης για επιδιόρθωση της οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

Ιρλανδία: Ολοκλήρωσε την πρόωρη αποπληρωμή €18 δισ. στο ΔΝΤ

Η υπηρεσία διαχείρισης του δημοσίου χρέους της Ιρλανδίας κατέβαλε την τρίτη και τελευταία δόση από τα 18 δισ. ευρώ που είχε συμφωνήσει η χώρα να προκαταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times, οι αποπληρωμές αυτές αφορούν υποχρεώσεις που έληγαν αρχικά από τον Ιούλιο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2021.

Τα υπόλοιπα 4,5 δισ. ευρώ από τα 22,5 δισ. ευρώ που δανείστηκε η χώρα από το ΔΝΤ θα καταβληθούν τα επόμενα χρόνια με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούναν, δήλωσε πως η κίνηση αυτή θα αποφέρει εξοικονομήσεις πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

«Η Ιρλανδία έχει τώρα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ε.Ε. και πάνω από 90.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από τότε που η ανεργία κορυφώθηκε το 2012. Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ επιτεύχθηκε χάρη στην θετική αντίδραση των αγορών στην ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και στην στρατηγική της κυβέρνησης για επιδιόρθωση της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Νούναν.

Την Πέμπτη η ιρλανδική κυβέρνηση πούλησε ομόλογα εξάμηνης διάρκειας 500 εκατ. ευρώ με αρνητικό επιτόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v