Ντουμπάι: Πουλά το ποσοστό του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μετά από 7 χρόνια, η Borse Dubai ρευστοποιεί το ποσοστό της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Με τη μετοχή του LSE σε επίπεδο ρεκόρ, το Ντουμπάι υπολογίζει κέρδη 900 εκατ. δολ.

Ντουμπάι: Πουλά το ποσοστό του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Βουτιά 9% καταγράφει η μετοχή του London Stock Exchange Group, μετά την απόφαση του Ντουμπάι να πουλήσει το μερίδιο 17,4% που κατείχε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Borse Dubai εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο την τιμή ρεκόρ που έπιασε η μετοχή του LSE μετά από ένα 12μηνο ράλι με συνολικά κέρδη 30%.

Η Borse Dubai, η οποία είναι κατά 90% κρατική εταιρία, ελπίζει ότι θα αποκομίσει κέρδη $900 εκ. από την αγοραπωλησία. «Επρόκειτο πάντα για μια επένδυση οικονομικού χαρακτήρα και τώρα είναι μία καλή στιγμή για να πουλήσουμε», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας στους Financial Times.

Μαζί με την Qatar Investment Authority, η εταιρία από το Ντουμπάι είχε αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2007 στο πλαίσιο μιας πολύπλοκης συμφωνίας που περιελάμβανε κι ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού Nasdaq. Και οι δύο εταιρίες τους τελευταίους εννιά μήνες προβαίνουν σε πωλήσεις των μεριδίων τους: Η Borse Dubai πούλησε 3,1% του LSE το Σεπτέμβριο και η QIA πούλησε 5% τον Ιούλιο, ενώ κρατά ακόμα ένα 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v