Ντράγκι: Οι αγορές ομολόγων θα ενισχύσουν την ανάκαμψη

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν αποσύρει τα κίνητρα για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ιταλικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ντράγκι: Οι αγορές ομολόγων θα ενισχύσουν την ανάκαμψη

Οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενισχύσουν την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, δήλωσε την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως υπάρχουν ήδη ενδείξεις πως το πρόγραμμα αποδίδει. 

«Η νομισματική πολιτική ενισχύει την κυκλική ανάκαμψη, επιμένω να λέω “κυκλική” γιατί η ανάκαμψη αυτή δεν είναι διαρθρωτική» σημείωσε ο κ. Ντράγκι σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο. «Τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την συμβολή της νομισματικής πολιτικής στην ενίσχυση της κυκλικής ανάκαμψης» πρόσθεσε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν αποσύρει τα κίνητρα για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. 

Ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα αναμένει να επιτύχει τον στόχο για μηνιαίες αγορές κρατικών ομολόγων 60 δισ. ευρώ το Μάρτιο, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει έλλειψη τίτλων. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επανέλαβε πως η ΕΚΤ έχει απομακρύνει τις αμφιβολίες για την μη αναστρεψιμότητα του ευρώ. Τόνισε μάλιστα πολλές φορές ότι το ευρώ δεν είναι υπεύθυνο για την κρίση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v