Lockhart (Fed): Μεγάλος ο αντίκτυπος από το ισχυρό δολάριο

Το ισχυρότερο δολάριο αποτελεί ένα ερωτηματικό για την αμερικάνικη οικονομία, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Dennis Lockhart.

Lockhart (Fed): Μεγάλος ο αντίκτυπος από το ισχυρό δολάριο

Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Dennis Lockhart εξέφρασε την έκπληξη του για το πόσο αντίκτυπο έχει στην οικονομία η άνοδος του δολαρίου.

Σε συνέντευξη του στο CNBC την Πέμπτη, ο κ. Lockhart ανέφερε πως στην αρχή είχε υποτιμήσει τις επιπτώσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, επειδή η αμερικάνικη οικονομία δεν είναι εξαγωγική. «Ο αντίκτυπος του δολαρίου είναι κάτι που έχω αναβαθμίσει όσον αφορά την σημασία που έχει για την οικονομία» σημείωσε. Το ισχυρότερο δολάριο αποτελεί μια αμφιβολία, ένα ερωτηματικό, τόνισε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο φαίνεται κάπως πιο αδύναμος.Παράλληλα, επανέλαβε ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα έρθει στα «μέσα του έτους ή λίγο αργότερα».

Σημειώνεται πως η Fed δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια από το 2006 και η πλειονότητα των αναλυτών αναμένει πως θα ξεκινήσει την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μέσα στο 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v