Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υεμένη: Ο πρόεδρος Χάντι έφτασε στο Ριάντ

Ο Χάντι εγκατέλειψε το Άντεν στη νότια Υεμένη υπό σαουδαραβική προστασία προκειμένου να συμμετάσχει το Σάββατο στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Υεμένη: Ο πρόεδρος Χάντι έφτασε στο Ριάντ

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι έφτασε στο Ριάντ σήμερα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας αλ Εχμπαρίγια και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Χάντι εγκατέλειψε το Άντεν στη νότια Υεμένη υπό σαουδαραβική προστασία προκειμένου να συμμετάσχει το Σάββατο στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο διευθυντής του γραφείου του Χάντι, ο Μοχάμεντ Μάρεμ, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Υεμένης θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής.

«Με δεδομένα τα γεγονότα και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν από τα ξημερώματα, αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύνοδο αυτοπροσώπως», είπε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εξάλλου δύο διαδηλώσεις, κάθε μία από τις οποίες συγκέντρωσε χιλιάδες άτομα, μία υπέρ των Χούτι και μία υπέρ του Χάντι πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Σανάα και την Τάιζ.

Οπαδοί των σιιτών ανταρτών που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Σανάα κατήγγειλαν «την αμερικανοσαουδαραβική επέμβαση» εναντίον της Υεμένης και κάλεσαν σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) σε απάντηση στη στρατιωτική επέμβαση υπό τη Σαουδική Αραβία.

«Ζητάμε από τους αξιωματούχους των αραβικών κρατών να βρεθούν στο πλευρό του λαού της Υεμένης όπως κάνει (…) το Ιράν», δήλωσε ο Χάλεντ αλ Μαντάνι, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Στην Τάιζ, πόλη που δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν οι Χούτι, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Χάντι.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της επιχείρησης «Αποφασιστική καταιγίδα», και κρατώντας φωτογραφίες του προέδρου της Υεμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v