Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman: Διανέμει $7,6 δισ. στους πιστωτές

Η έβδομη δόση προς τους πιστωτές περιλαμβάνει 6,3 δισ. δολάρια προς τρίτους. Η προσεχής καταβολή χρημάτων θα ανεβάσει στα 100 δισ. δολάρια το ποσό που έχουν λάβει από το 2012 οι πιστωτές της Lehman, περίπου στα 32 σεντς το δολάριο.

Lehman: Διανέμει $7,6 δισ. στους πιστωτές

Η ομάδα που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Lehman Brothers ανακοίνωσε πως θα καταβάλλει δόση 7,6 δισ. δολάρια στους πιστωτές την επόμενη εβδομάδα, έξι χρόνια μετά την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού κολοσσού.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η έβδομη δόση προς τους πιστωτές περιλαμβάνει 6,3 δισ. δολάρια προς τρίτους.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκκαθάρισης, η προσεχής καταβολή χρημάτων θα ανεβάσει στα 100 δισ. δολάρια το ποσό που έχουν λάβει από το 2012 οι πιστωτές της Lehman, περίπου στα 32 σεντς το δολάριο.

Η Lehman, κάποτε η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της χώρας, κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2008. Μετά την χρεοκοπία της τράπεζας, ορισμένοι πιστωτές υπό τον φόβο ότι δεν θα πληρωθούν ποτέ πούλησαν τις απαιτήσεις τους σε hedge funds, τα οποία στοιχημάτισαν πως τα στοιχεία ενεργητικού θα ανακτήσουν ένα μέρος της αξίας τους μόλις καταλαγιάσει ο πανικός.

Το στοίχημα αυτό αποδεικνύεται επικερδές, καθώς η Lehman αυξάνει συνεχώς τις εκτιμήσεις για το ποσό που θα πάρουν πίσω οι πιστωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v