Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Αυξάνεται η χρήση του mobile banking στις ΗΠΑ

Το 39% των Αμερικανών με κινητά τηλέφωνα τα χρησιμοποιεί για τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με έρευνα της Fed για το 2014.

Fed: Αυξάνεται η χρήση του mobile banking στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη άνεση τα κινητά τους για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, σύμφωνα με έρευνα της Fed για το 2014που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει η WSJ, με βάση τα στοιχεία της έρευνας το 39% των ερωτηθέντων με κινητά και τραπεζικούς λογαριασμούς απάντησε πως χρησιμοποιεί το mobile banking. Το αντίστοιχο νούμερο ήταν 33% το 2013. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 52% για τους χρήστες smartphones.

«Η χρήση του mobile banking έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο έτος και φαίνεται να συνεχίζει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν smartphones ή αναγνωρίζουν την ευκολία της υπηρεσίας και καθώς περισσότερα ιδρύματα προσφέρουν mobile banking» σημειώνεται στην έκθεση.

«Οι πιο συνηθισμένες ενέργειες για τους χρήστες του mobile banking είναι ο έλεγχος των λογαριασμών και η μεταφορά χρημάτων» διαπιστώνει η έρευνα της Fed που διενεργήθηκε από την GfK σε δείγμα 50.000 ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v