Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υellen: Μπορεί να είναι επιβεβλημένη η αύξηση επιτοκίων το 2015

Η Yellen υποστήριξε πως μετά την πρώτη αύξηση θα πρέπει να ακολουθήσει μια σταδιακή περιστολή της νομισματικής πολιτικής. Αν τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δεν επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της Fed, η πορεία αύξησης των επιτοκίων θα προσαρμοστεί.

Υellen: Μπορεί να είναι επιβεβλημένη η αύξηση επιτοκίων το 2015

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, λέγοντας πως μια αύξηση επιτοκίων μπορεί να είναι επιβεβλημένη αργότερα το 2015. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Yellen υποστήριξε πως μετά την πρώτη αύξηση θα πρέπει να ακολουθήσει μια σταδιακή περιστολή της νομισματικής πολιτικής. Αν τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία δεν επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της Fed, η πορεία αύξησης των επιτοκίων θα προσαρμοστεί. 

"Με διαρκής βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες, μια αύξηση στα επιτόκια μπορεί να είναι επιβεβλημένη αργότερα το 2015" τόνισε η κ. Yellen σε ομιλία της στο Σαν Φρανσίσκο. 

Η ίδια πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. "Το μονοπάτι αύξησης των επιτοκίων θα εξελιχθεί με τον τρόπο που θα εξελιχθούν και οι οικονομικές συνθήκες και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μπορεί να επιταχυνθεί, να επιβραδυνθεί, να παγώσει ή ακόμα και να αλλάξει πορεία ανάλογα με τις πραγματικές και αναμενόμενες εξελίξεις στην πραγματική δραστηριότητα και στον πληθωρισμό" επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v