Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνουν μερίσματα οι μεγάλοι της Ευρωζώνης

Πρώτες οι τράπεζες στην αύξηση των μερισμάτων κατά το 2014. Γιατί οι επιχειρήσεις της Γηραιάς Ηπείρου ακολουθούν πολιτική αύξησης μερισμάτων.

Αυξάνουν μερίσματα οι μεγάλοι της Ευρωζώνης

Η μεγαλύτερη αύξηση μετά τη χρηματοοικονομική κρίση καταγράφεται στα μερίσματα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της ευρωζώνης, κυρίως λόγω της έντονα ανοδικής τάσης που καταγράφεται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, τα μερίσματα των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον Eurofirst 300 άγγιξαν το 2014 τα 187,3 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη από 10% από τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Παρόλα αυτά, η Markit προβλέπει για το 2015 επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης στο 7%. Οι τράπεζες αντιστοιχούν στο 16% του συνολικού ποσού ενώ τον προηγούμενο χρόνο αντιστοιχούσαν στο 13,3%.

Η Banco Santander κατέβαλε το μεγαλύτερο μέρισμα, αγγίζοντας τα 7,72 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί η ελβετική Nestle με 6,62 δισ. ευρώ. «Η αύξηση των μερισμάτων – που είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των κερδών – αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των επενδυτών που φοβήθηκαν ότι οι αυστηρότεροι ρυθμιστικοί κανόνες θα καταστήσουν τις τραπεζικές μετοχές λιγότερο ελκυστικές επενδύσεις»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v