Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρότερο το δεύτερο κύμα απολύσεων στις δυτικές τράπεζες

Δεκαοχτώ από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες έκοψαν 21.500 θέσεις την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Στις ΗΠΑ, έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες κατάργησαν συνολικά 37.500 θέσεις εργασίας.

Μικρότερο το δεύτερο κύμα απολύσεων στις δυτικές τράπεζες

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες κατάργησαν 59.000 θέσεις εργασίας την περασμένη χρονιά, με το προσωπικό να αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη, με βάση στοιχεία του Reuters.

Τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν παράλληλα πουλήσει ή βάλει «λουκέτο» σε επιχειρήσεις για να ευθυγραμμιστούν με τις συστάσεις των ρυθμιστικών αρχών όσον αφορά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με αναλυτές οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ειδικά αυτές στην ευρωζώνη, αναμένεται να βάλουν πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο επειδή συνεχίζουν να έχουν τα λιγότερα κέρδη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δεκαοχτώ από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες έκοψαν 21.500 θέσεις την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου το νούμερο αυτό είναι μικρότερο από τις 56.100 θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν το 2013.

Εν τω μεταξύ, έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ «έκοψαν» συνολικά 37.500 θέσεις εργασίας πέρυσι, ενώ το 2013 οι μειώσεις στο προσωπικό είχαν ανέλθει σε 45.700.

Αυτό σημαίνει ότι 160.000 θέσεις εργασίας περικόπηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αμερικάνικες τράπεζες απώλεσαν το 7,3% του προσωπικού την περίοδο αυτή, έναντι 4,1% για τις ευρωπαϊκές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v