ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες κατηγορούνται για κλοπή bitcoin

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Carl Force και Shaun Bridges κατηγορούνται ότι έκλεψαν bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από το Silk Road.

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες κατηγορούνται για κλοπή bitcoin

Δύο πράκτορες των ΗΠΑ που ερευνούσαν τις δραστηριότητες του Silk Road στο «σκοτεινό διαδίκτυο» κατηγορούνται ότι έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που αποκάλυψε την Δευτέρα δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο, οι πράκτορες Carl Force και Shaun Bridges κατηγορούνται για ηλεκτρονική απάτη και άλλα αδικήματα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., οι αμερικάνικες αρχές συνέδεσαν τον κ. Force με 776.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία όπως ισχυρίζονται χρησιμοποίησε για να αποπληρώσει ένα στεγαστικό δάνειο, ένα κυβερνητικό δάνειο και να κάνει μια επένδυση real estate.

Επιπλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων, επειδή όπως αναφέρεται στην μήνυση δούλευε παράλληλα στις υπηρεσίες ασφαλείας της CoinMKT, ενός ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων. Ο κ. Force συνελήφθη στην Βαλτιμόρη την Παρασκευή.

Ο κ. Bridges, που παραδόθηκε στις αρχές την Δευτέρα, κατηγορείται για κλοπή 800.000 δολαρίων σε ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας λογαριασμό χρήστη του Silk Road.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v