Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Τουλάχιστον €110 δισ. η αξία του οργανωμένου εγκλήματος

Το οργανωμένο έγκλημα διεισδύει όλο και περισσότερο στην νόμιμη οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης που χρηματοδοτήθηκε από την Κομισιόν.

ΕΕ: Τουλάχιστον €110 δισ. η αξία του οργανωμένου εγκλήματος

Tα έσοδα από το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχονται σε τουλάχιστον 110 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της Organised Crime Portofolio που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την έρευνα οι παράνομες αγορές - στις οποίες περιλαμβάνονται τα ναρκωτικά, τα όπλα, η εμπορία ανθρώπων, η πλαστογραφία και η φοροδιαφυγή – αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το οργανωμένο έγκλημα διεισδύει όλο και περισσότερο στην νόμιμη οικονομία. Με βάση τα στοιχεία από επτά χώρες της Ένωσης, η έκθεση υπολογίζει ότι το 25% με 42% των ετήσιων εσόδων από την αγορά ηρωίνης – κάπου στα 1,1 δισ. ευρώ και 3,1 δισ. ευρώ – μπορεί να επενδύεται σε νόμιμες επιχειρήσεις.

Οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος επενδύουν σε νόμιμες επιχειρήσεις για να «ξεπλύνουν» τα κέρδη τους και ως βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v