Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η μεταποίηση στην ευρωζώνη - Στο 52,2 ο ΡΜΙ

Στο υψηλότερο επίπεδο 10 μηνών ενισχύθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης. Ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ανεβάζει ταχύτητα η μεταποίηση στην ευρωζώνη - Στο 52,2 ο ΡΜΙ

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης καθώς ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν τόσο στις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα, όσο και στην περιφέρεια. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 10 μηνών, αγγίζοντας το Μάρτιο το 52,2 από 51 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη Μαρτίου είχε οριστεί στο 51,9.

"Τα τελικά στοιχεία Μαρτίου δείχνουν κάπως ισχυρότερη ανάπτυξη στη μεταποίηση από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κι αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει μετά την επιβράδυνση των τελευταίων ετών" εξηγεί ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit και συμπλήρωσε: "Το Μάρτιο υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό από τον Απρίλιο του 2014. Οι επιχειρήσεις αναφέρουν πως το αδύναμο ευρώ είναι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί υψηλότερα τις εξαγωγές".

Για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ο δείκτης ΡΜΙ βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014. Ο γερμανικός δείκτης άγγιξε το 52,8 από 51,1 το Μάρτιο. Η αρχική ένδειξη Μαρτίου ήταν στο 52,4.

Θετικά είναι επίσης τα μηνύματα από τη Γαλλία, αλλά και την Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός ΡΜΙ ενισχύθηκε στο 48,8 από 47,6. Η αρχική ένδειξη Μαρτίου ήταν στο 48,2. Ο ιταλικός ΡΜΙ παράλληλα, βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών, καθώς άγγιξε το 53,3 από 51,9. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v