Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόλος έλξης» η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχον κατατεθεί 47 αιτήματα για συμμετοχή στην Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (AIIB).

«Πόλος έλξης»  η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας

Πάνω από πενήντα χώρες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας, μετά από το τέλος της διορίας για την υποβολή των αιτήσεων την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδουν οι F.T. , σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχον κατατεθεί 47 αιτήματα για συμμετοχή στην Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (AIIB). Μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί ήδη 30 αιτήματα.

Η προθυμία που επιδεικνύουν κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο να εντάξουν τις χώρες του στην ΑΙΙΒ έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον, η οποία προσπάθησε αρχικά να τις μεταπείσει. Στις χώρες που έχουν υποβάλλει αίτηση περιλαμβάνονται παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Γαλλία και η Γερμανία.

Το αίτημα της Ταϊβάν ήταν μεταξύ των τριών που κατατέθηκαν την τελευταία ημέρα της διορίας.

Από τα ασιατικά κράτη μόνο η Ιαπωνία εισάκουσε τις εκκλήσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τάρο Άσο, υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, δήλωσε την Τρίτη πως μέχρι να καθοριστούν οι όροι διακυβέρνησης της τράπεζας, η Ιαπωνία δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι προσεκτική για την συμμετοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v