Διατήρηση των μειωμένων τιμών πετρελαίου βλέπει η Goldman

Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλές μακροπρόθεσμα, παρά τις μειώσεις των αμερικανικών αποθεμάτων, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Διατήρηση των μειωμένων τιμών πετρελαίου βλέπει η Goldman

Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και κεφαλαιουχικών δαπανών ίσως δώσει μια μικρή ώθηση στις τιμές βραχυπρόθεσμα, όμως ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής θα παραμείνει πολύ υψηλός για να υπάρξουν ουσιαστικά κέρδη, σύμφωνα με την Goldman Sachs,

«Αν και η μείωση της εκτίμησης για τις εξέδρες υπήρξε ταχύτερη του αναμενόμενου, εξακολουθεί να μην είναι αρκετή ώστε να επέλθει ισορροπία στην αμερικανική αγορά το 2016», σύμφωνα με την Goldman.

Όπως αναφέρει, «οι τιμές πρέπει να παραμείνουν χαμηλές για πιο μακρά χρονική περίοδο, ώστε να επιτευχθεί μια επαρκής και βιώσιμη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής παραγωγής».

Σύμφωνα με τον οίκο, οι επιθετικές περικοπές στις δραστηριότητες ενδέχεται να δώσουν κάποιο μέτριο περιθώριο ανόδου από την πρόβλεψη των 40 δολαρίων το βαρέλι τους επόμενους τρεις μήνες, όμως σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη των 65 δολαρίων το βαρέλι, το περιθώριο είναι πτωτικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v