Γαλλία: Ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της HSBC

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΗSBC ανέφερε πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών δεν έχει νομική βάση και ότι το ποσό της εγγύησης είναι υπερβολικό και αδικαιολόγητο.

Γαλλία: Ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της HSBC

Οι γαλλικές αρχές άρχισαν επίσημη έρευνα κατά της βρετανικής HSBC σχετικά με κατηγορίες ότι ο ελβετικός βραχίονας της τράπεζας βοήθησε πελάτες να φοροδιαφύγουν και ζήτησαν εγγύηση ύψους 1 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι F.T. ,το τραπεζικό ίδρυμα ανέφερε πως ενημερώθηκε από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές την Τετάρτη ότι υπόκειται σε επίσημη έρευνα σχετικά με δραστηριότητες του ελβετικού βραχίονα την περίοδο 2006 και 2007. Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει διεξάγει ήδη έρευνα για την ελβετική θυγατρική της HSBC, με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΗSBC ανέφερε πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών «δεν έχει νομική βάση» και ότι το ποσό της εγγύησης «είναι υπερβολικό και αδικαιολόγητο». «Η τράπεζα σκοπεύει να καταθέσει έφεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στους F.T. πως το σκεπτικό πίσω από την έφεση είναι ότι η μητρική εταιρεία δεν εμπλέκεται άμεσα σε δραστηριότητες ιδιωτικής τραπεζικής.

Αν και οι γαλλικές αρχές έχουν ολοκληρώσει την έρευνα στην ελβετική μονάδα, προτείνοντας να περάσει από δίκη, η οριστική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του δημόσιου κατήγορου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v