Potter (Fed): Προειδοποιεί για νέο «στιγμιαίο κράχ» στα treasuries

Οι έντονες ενδοσυνεδριακές μεταβολές των τιμών θα γίνουν πιο συχνές στο μέλλον στην αγορά ομολόγων, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Fed, Simon Potter.

Potter (Fed): Προειδοποιεί για νέο «στιγμιαίο κράχ» στα treasuries

Aνώτατος αξιωματούχος της Fed προειδοποίησε τη Δευτέρα πως το «στιγμιαίο κραχ» του περασμένου φθινοπώρου στα treasuries μπορεί να συμβεί ξανά λόγω της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά των αμερικάνικων ομολόγων.

Η αμερικάνικη αγορά ομολόγων είναι η μεγαλύτερη και η πιο ρευστή στον κόσμο. Ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο, τα αμερικάνικα ομόλογα κατέγραψαν έντονες μεταβολές, χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική οικονομική είδηση. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου υποχώρησε ως και 33 μονάδες βάσης στο 1,86% προτού σταθεροποιηθεί στο 2,13%.

Όπως επισημαίνουν οι F.T., μαθηματικά η κίνηση αυτή ήταν τόσο απότομη που οι πιθανότητες να συμβεί είναι κάθε 1,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αλλά ο Simon Potter, εκτελεστικός αντιπρόεδρο της Fed Νέας Υόρκης προειδοποίησε σε ομιλία του τη Δευτέρα πως οι «έντονες ενδοσυνεδριακές μεταβολές των τιμών θα γίνουν πιο συχνές» στο μέλλον.

«Είναι πιθανό ότι οι αλλαγές στην συμμετοχή ή την συμπεριφορά των εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες στρατηγικές είχαν αντίκτυπο στην ρευστότητα και τις κινήσεις των τιμών εκείνη την ημέρα» υποστήριξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v