Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: «Πράσινο φως» στις ανοιχτές πωλήσεις από fund managers

Νέοι κανονισμοί των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών επιτρέπουν στους fund managers να δανείζουν μετοχές για ανοιχτές πωλήσεις. Στόχος να αυξηθεί η προσφορά χρεογράφων στην αγορά.

Κίνα: «Πράσινο φως» στις ανοιχτές πωλήσεις από fund managers

Η Κίνα άλλαξε την Παρασκευή τους κανονισμούς για τις ανοιχτές πωλήσεις, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την προσφορά χρεογράφων στην αγορά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Πεκίνο έδωσε το πράσινο φως στους fund managers να δανείζουν μετοχές για ανοιχτές πωλήσεις.

Παράλληλα θα αυξήσει τον αριθμό των μετοχών που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επενδυτές για ανοιχτές πωλήσεις. Ειδικότερα τα είδη των μετοχών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επενδυτές θα αυξηθεί σύντομα στα 1.100 από 900.

Oι επενδυτές αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή δυσκολίες να δανειστούν μετοχές για να πουλήσουν.

Οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν την Παρασκευή την έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Ο όγκος συναλλαγών έχει εκτιναχθεί και καθημερινά ανοίγουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι χρηματιστηριακοί κωδικοί καθώς οι λιανικοί επενδυτές από την κινεζική ενδοχώρα σπεύδουν να εκμεταλλευθούν μία ιστορική για αυτούς ευκαιρία.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης ανακοίνωσε πως οι θεσμικοί επενδυτές, μεταξύ των οποίων και τα mutual funds, ενθαρρύνονται να δανείσουν μετοχές γιατί «η επιχείρηση των ανοιχτών πωλήσεων εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς».

«Πρόκειται για ένα συνδυασμό δράσεων που είναι αρνητικές για τις αγορές μετοχών» δήλωσε αναλυτής με έδρα την Σαγκάη στο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διόρθωση στις κινεζικές μετοχές είναι αναπόφευκτη αν ληφθούν υπόψη οι αποτιμήσεις ορισμένων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v