Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lew: Με ρυθμό ανάπτυξης 2,7% η αμερικανική οικονομία το 2015

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ευνοϊκές", δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, διατυπώνοντας την πρόβλεψη ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα φθάσει το 2,7% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους.

Lew: Με ρυθμό ανάπτυξης 2,7% η αμερικανική οικονομία το 2015
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Jack Lew εκτίμησε χθες ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, αν και επιβραδύνθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, θα φθάσει το 2,7% του ΑΕΠ το 2015.

Μιλώντας ενώπιον της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (ΔΝΟΕ) του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο Λου αναγνώρισε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στην αρχή της χρονιάς, "εν μέρει λόγω συγκυριακών παραγόντων, όπως ο βαρύς χειμώνας".

"Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ευνοϊκές", πρόσθεσε πάντως, διατυπώνοντας την πρόβλεψη ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 2,7% του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους, ποσοστό πάντως που είναι κατώτερο της πρόσφατης εκτίμησης του ΔΝΤ (3,1%).

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών παράλληλα στάθηκε επικριτικά για άλλη μια φορά απέναντι στο γεγονός ότι "πολλές χώρες βασίζονται στις εξαγωγές τους περισσότερο παρά στην εσωτερική τους ζήτηση για να επιτύχουν την ανάπτυξη" των οικονομιών τους.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Γερμανία, η οποία αναμένεται να καταγράψει, όπως τόνισε ο Lew, ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών που θα φθάσει το 8,5% του ΑΕΠ φέτος. Επισήμανε επίσης ότι ανάλογη πολιτική εφαρμόζουν η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v