Αλλαγή διοίκησης στη Volvo - Στο τιμόνι ο CEO της Scania

Στην απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου κατέληξε η Volvo. Προβληματισμός για τη μείωση των περιθωρίων κερδοφορίας. Τον επικεφαλής της ανταγωνιστικής Scania επέλεξε η Volvo.

Στην απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της προχώρησε η Volvo Group  με το διοικητικό της συμβούλιο να βάζει στο τιμόνι τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της ανταγωνιστικής Scania.

Η βουτιά που καταγράφεται στην κερδοφορία της Volvo και η βραδύτητα στην αναδιοργάνωση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησε στην απομάκρυνση του Olof Persson. Τα περιθώρια κερδοφορίας μειώνονται σταθερά κατά την 4ετή του παραμονή στο τιμόνι της Volvo. Ο κ. Persson ανέλαβε το 2011 όταν το περιθώριο κερδοφορίας βρισκόταν σε επίπεδο ρεκόρ, αγγίζοντας το 9,7%. Έκτοτε μειώθηκε στο 3%, αν και η Volvo ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 υπήρξε ανάκαμψη στο 6,1%. Η επιθετική πολιτική παραγωγής νέων προϊόντων και ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά φορητών της Ευρώπης ήταν οι βασικές αιτίες.

Ο κ. Persson θα αντικατασταθεί τον Οκτώβριο από τον Martin Lundstedt, που τώρα είναι διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής Scania, η οποία ανήκει στον όμιλο VW. Η Scania άλλωστε, κατέγραψε τον προηγούμενο χρόνο περιθώριο κερδοφορίας 9,5%.

«Μετά από τρία χρόνια επικέντρωσης στην ανανέωση των προϊόντων, η εσωτερική αποδοτικότητα και αναδιοργάνωση της Volvo Group σταδιακά μπαίνει σε νέα φάση με εντεινόμενη επικέντρωση στην ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας» δήλωσε ο Carl-Henric Svanberg, πρόεδρος της Volvo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v