Facebook: Άλμα 42% στα έσοδα αλλά μείωση 20% στα κέρδη

Ισχυρή αύξηση στον αριθμό των χρηστών αλλά και των δαπανών ανακοίνωσε το Facebook για το α' τρίμηνο. Η αλματώδης αύξηση των εσόδων δεν μεταφράζεται και σε αύξηση της κερδοοφορίας.

Facebook: Άλμα 42% στα έσοδα αλλά μείωση 20% στα κέρδη

«Το Facebook ξοδεύει, ξοδεύει και πάλι ξοδεύει». Με αυτό το σχόλιο περιγράφουν οι Financial Times τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για το πρώτο τρίμηνο, όπου το βασικό χαρακτηριστικό είναι η ισχυρή αύξηση χρηστών αλλά και των δαπανών.

Συγκεκριμένα, το Facebook δήλωσε πως το πρώτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά του κέρδη μειώθηκαν κατά 20% στα 512 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση, αλλά τα έσοδά του εκτινάχθηκαν κατά 42% στα 3,5 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το BBC τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των  προσδοκιών καθώς μάλιστα σε ετήσια βάση, ο αριθμός των συνδρομητών αυξήθηκε κατά 13% στα 1,44 δισ. Οι χρήστες του Facebook μέσω έξυπνων κινητών αυξήθηκαν κατά 24% στα 1,25 δισ.

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά δυνατά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε ανακοίνωσή του

Προβληματισμό ωστόσο, δημιουργεί η αλματώδης αύξηση των δαπανών. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη υπερδιπλασιάστηκαν στα 566 εκατ. από 181  εκατ. δολ. τον προηγούμενο χρόνο. Οι δαπάνες για αποζημιώσεις εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 730 εκατ. δολ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v