Πρόστιμο $56 εκατ. στη Mercedes από την Κίνα

Σε συνέχεια υψηλών κυρώσεων για παραβάσεις της νομοθεσίας ανταγωνισμού, η Κίνα επιβάλει υψηλό πρόστιμο στη θυγατρική της Mercedes για χειραγώγηση τιμών. Ανέρχεται σε 56 εκατ. δολάρια.

Πρόστιμο $56 εκατ. στη Mercedes από την Κίνα

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν στην Mercedes-Benz πρόστιμο $56 εκ. για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, μεταδίδουν οι Financial Times.

Με την απόφαση αυτή έκλεισε μια από τις τελευταίες μεγάλες έρευνες για θέματα τιμών σε πολυεθνικές εταιρίες αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η μονάδα της Mercedes στην Κίνα προετοιμαζόταν για ένα πρόστιμο από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων από τότε που τα γραφεία της Mercedes στη Σαγκάι έγιναν στόχος των ελεγκτών της κινεζικής κυβέρνησης ένα χρόνο πριν.

Οι αρχές της Κίνας διερευνούν εδώ και καιρό τις ξένες εταιρίες αυτοκινήτων για χειραγώγηση των τιμών μέσω των εμπόρων αυτοκινήτων και συνεργείων service που σχετίζονται άμεσα με τις εταιρίες αυτές.

«Η Μercedes-Benz China αποδέχεται την απόφαση και παίρνει πολύ σοβαρά τις ευθύνες που συνεπάγεται ο νόμος για τον ανταγωνισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. «Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούμε πλήρως με το νόμο», τόνισε στην ανακοίνωσή του.

Ακόμα κι αν το πρόστιμο στη Mercedes δεν είναι τίποτα μπροστά στο πρόστιμο $1 δισ. που επιβλήθηκε στην Αμερικανική Qualcomm το Φεβρουάριο από την ίδια επιτροπή στην Κίνα, είναι εντούτοις  το υψηλότερο που έχει επιβληθεί σε κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η Audi, τμήμα της Volkswagen και η Chrysler, θυγατρική της Fiat, έπρεπε να πληρώσουν 250 εκ. γουάν και 32 εκ. γουάν αντίστοιχα. Το πρόστιμο στη Mercedes ανέρχεται στα 350 εκ. γουάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v