Ελβετία: Ανήσυχη η κεντρική τράπεζα για το ελληνικό ζήτημα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ανησυχεί για ανατίμηση του φράγκου και προειδοποιεί για νέες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Ελβετία: Ανήσυχη η κεντρική τράπεζα για το ελληνικό ζήτημα

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας ενημέρωσε τους μετόχους της πως το φράγκο θα μπορούσε να ανατιμηθεί λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την ελληνική κρίση χρέους και πως είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος προκειμένου να χαλιναγωγήσει την ανοδική πορεία του. 

"Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, το ελβετικό φράγκο μπορεί να ανατιμηθεί προσωρινά, σε αντίδραση για την τρέχουσα φάση ενισχυμένης αβεβαιότητας αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα χρέους" δήλωσε ο πρόεδρος της SNB, Thomas Jordan.

Συμπλήρωσε πως η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί πολύ στενά τον αντίκτυπο της κρίσης στο φράγκο και τον πιθανό αντίκτυπο στην Ελβετία. 

"Θα παραμείνουμε ενεργοί στην αγορά συναλλάγματος όσο χρειάζεται ώστε να επηρεάσουμε τις νομισματικές συνθήκες" δήλωσε προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θεωρεί πως το φράγκο είναι σημαντικά υπερτιμημένο και περιμένει αποδυνάμωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v