Η Fitch υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε «Α» από «Α+»

Η Ιαπωνία απέχει πλέον πέντε βαθμίδες από την ανώτερη αξιολόγηση του "ΑΑΑ". Προβληματισμός για την πολιτική του Σίνζο Άμπε και τα σχέδια μείωσης της εταιρικής φορολόγησης.

Η Fitch υποβαθμίζει την Ιαπωνία σε «Α» από «Α+»

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος Fitch Ratings. Συγκεκριμένα, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας βρίσκεται τώρα στο «Α» από «Α+» μέχρι πρότινος, με σταθερό outlook. Πλέον, η Ιαπωνία βρίσκεται πέντε βαθμίδες χαμηλότερα, από την ανώτερη αξιολόγηση του «ΑΑΑ».

Στην σχετική ανακοίνωση, η Fitch αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση του υπέρογκου δημοσίου χρέους της χώρας. Σημειώνει επίσης ότι τα σχέδια για μείωση της εταιρικής φορολόγησης εντείνουν την αβεβαιότητα για το εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να δημιουργήσει τα απαιτούμενα έσοδα ώστε να αντιμετωπίσει το βάρος χρέους.

Σημειώνεται ότι το 2014, η Moody’s είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας στο Α1, δηλαδή σε μία βαθμίδα υψηλότερα από την αξιολόγηση που δίνει τώρα η Fitch Ratings στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v