Ισπανία: Νέα αναβάθμιση του στόχου ανάπτυξης στο 2,9%

Ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές, ο Μαριάνο Ραχόι δηλώνει πως η Ισπανία θα είναι το 2015 η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ισπανία: Νέα αναβάθμιση του στόχου ανάπτυξης στο 2,9%

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η κυβέρνηση  της Ισπανίας αναβαθμίζει τον στόχο ανάπτυξης. Πλέον, η Μαδρίτη βλέπει ανάπτυξη για το 2015 της τάξεως του 2,9%.

Σημειώνεται πως αρχικά, ο στόχος ανάπτυξης για την Ισπανία είχε τεθεί στο 2%. Η κυβέρνηση προχώρησε στην πρώτη αναβάθμιση το Φεβρουάριο, στο 2,4% και πλέον, μετά τη νέα ανακοίνωση, εναρμονίζεται με τις προβλέψεις που έχουν διατυπώσει και οι αναλυτές.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η ισπανική οικονομία αναμένεται να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στην ευρωζώνη το 2015. Εκτίμησε ότι και τον επόμενο χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξης της Ισπανίας θα κινηθεί στο 2,9%, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται ούτε για ευσεβείς πόθους ούτε για πυροτέχνημα» και πως η εκτίμηση βασίζεται σε «συνετές προβλέψεις».  

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη για το Μαριάνο Ραχόι ενόψει των περιφερειακών εκλογών τον επόμενο μήνα και των γενικών εκλογών στο τέλος του έτους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v