Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Μαζί κατεβαίνουν στις εκλογές τα κεντρώα κόμματα

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε πως το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες, θα έχει ενιαία λίστα υποψηφίων με το μικρότερο Λαϊκό Κόμμα, σε μια προσπάθεια να εκλεγεί μια σταθερή κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Πορτογαλία: Μαζί κατεβαίνουν στις εκλογές τα κεντρώα κόμματα

Tα δύο κόμματα του κεντρώου κυβερνητικού συνασπισμού που εφάρμοσε το πρόγραμμα διάσωσης θα διεκδικήσουν με ενιαίο σχήμα την νίκη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε πως το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες, θα έχει ενιαία λίστα υποψηφίων με το μικρότερο Λαϊκό Κόμμα, σε μια προσπάθεια να εκλεγεί «μια σταθερή κυβέρνηση πλειοψηφίας».

Ο κ. Κοέλιο αναγνώρισε πως η λιτότητα άφησε «κοινωνικές πληγές που πρέπει να επουλωθούν», αλλά υποστήριξε πως μια δεύτερη θητεία για την κυβέρνηση του θα απέτρεπε τον κίνδυνο «επιστροφής σε λανθασμένες επιλογές και επικίνδυνος παραισθήσεις».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Πορτογάλοι δεν επιθυμούν μια ριζική πολιτική αλλαγή, σε αντίθεση με άλλες χώρες που έλαβαν διάσωση σαν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την ισχυρή στήριξη για τα κυβερνητικά κόμματα στην έλλειψη ενός χαρισματικού ριζοσπαστικού ηγέτη, την ιστορική τάση να αποφεύγεται η ισχυρή αντίδραση σε περιόδους κρίσεων και την απορρόφηση πολλών ψήφων διαμαρτυρίας από το Κουμμουνιστικό Κόμμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v