Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 32% στα καθαρά κέρδη της Santander

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα αποτελέσματα της ισπανικής τράπεζας. Άλμα 32% στα καθαρά κέρδη και 15% στα καθαρά έσοδα από τόκους. Η συμβολή της οικονομικής ανάπτυξης στην Ισπανία αλλά και ο ρόλος της νέας προέδρου Ana Botin.

Άλμα 32% στα καθαρά κέρδη της Santander

Αύξηση κερδών που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αγορών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Banco Santander. Συγκεκριμένα, η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 1,72 δισ. ευρώ, από 1,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας αύξηση κερδών στα 1,69 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 8,04 δισ. ευρώ, από 6,99 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν 7,83 δισ. ευρώ.

Η ευρεία ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της ισπανικής τράπεζας. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη δεύτερη αναβάθμιση του στόχου ανάπτυξης μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προβλέποντας πλέον ρυθμό 2,9% για το 2015. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε μάλιστα πως η Ισπανία θα είναι φέτος η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία της ευρωζώνης.

Αρκετοί ωστόσο, αποδίδουν τα εύσημα και στη νέα εκτελεστική πρόεδρο της τράπεζας, την Anna Botin η οποία ανέλαβε τα ηνία το Σεπτέμβριο μετά το θάνατο του πατέρα της. Μέσα σε αυτό το διάστημα, διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, άλλαξε τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, αναθεώρησε τη μερισματική πολιτική της τράπεζας και στις αρχές του έτους, άντλησε νέα κεφάλαια 7,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v