Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση των κερδών της BP στο α΄ τρίμηνο

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. έναντι 3,2 δισ, δολαρίων το α΄ τρίμηνο του 2014. «Βαρίδι» για τα αποτελέσματα οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Πτώση των κερδών της BP στο α΄ τρίμηνο

Η ΒP κατέγραψε πτώση στα κέρδη α΄ τριμήνου σε σχέση με την περασμένη χρονιά επηρεασμένη από το χαμηλό εξαετίας του πετρελαίου, αναφέρει δημοσίευμα της WSJ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που απολαμβάνει τις φορο-ελαφρύνσεις της βρετανικής κυβέρνησης για τις εταιρίες που λειτουργούν στη Βόρεια θάλασσα κι ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες θυγατρικές της BP στην αλυσίδα παραγωγής-διάθεσης (δηλ. διυλιστήρια, χημική παραγωγή και βενζινάδικα) παρουσίασαν κέρδος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. έναντι 3,2 δισ, δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα νέα για τα κέρδη της εταιρίας έρχονται σε μία δύσκολη εποχή, καθώς η BP «αναρρώνει» ακόμα από την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κακή συγκυρία είχε δώσει αφορμή σε σενάρια εξαγοράς, ομως η βρετανική κυβέρνηση έχει αποκλείσει πώληση της εταιρίας.

Τα αποτελέσματα της BP αντανακλούν την έντονη πτώση στις τιμές του πετρελαίου από τον περασμένο Ιούνιο. Η τιμή του Brent ήταν κατά μέσο όρο $54 το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του έτους, το μισό από ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο. Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου περιόρισαν τις επιδόσεις της εταιρίας και στο επίπεδο παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v