Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τσεχία απορρίπτει το ευρώ λόγω… Ελλάδας

Αμετακίνητος στη θέση του ότι η Τσεχία πρέπει να μείνει εκτός ευρωζώνης τουλάχιστον για τρία χρόνια δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αιτία δεν είναι άλλη από τον κίνδυνο που δημιουργεί η Ελλάδα.

Η Τσεχία απορρίπτει το ευρώ λόγω… Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας απορρίπτει το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη τουλάχιστον μέχρι το 2018, δηλώνοντας ότι η βασική αιτία δεν είναι άλλη από τον κίνδυνο που δημιουργεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα.

Ο Andrej Babiš, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απέρριψε την πρόταση που εξέφρασε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου στην Πράγα για ένταξη της χώρας στο ευρώ, τονίζοντας ότι το κόστος ένταξης είναι υψηλό, και θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος για τους εξαγωγείς της χώρας, αλλά και τον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας.

«Δεν είναι υπέρ. Το ευρώ πραγματικά δεν είναι θέμα προς το παρόν. Μπορούμε να το συζητήσουμε, τι είναι αρνητικό, τι είναι θετικό, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξει ένταξη με αυτήν την κυβέρνηση» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Milos Zeman, που είναι θερμός υποστηρικτής της ένταξης στην ευρωζώνη, συγκάλεσε συνεδρίαση με τον κ. Andrej Babiš, τον πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka και τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Miroslav Singer. Η συνάντησή τους θα γίνει στις 31 Μαΐου.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός το θέλουν, αλλά εγώ παρακολουθώ τι γίνεται… Τι θα συμβεί στην ευρωζώνη όταν θα καταρρεύσει η Ελλάδα;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Το ξέρουν όλοι. Το ερώτημα είναι πού θα κηρύξει στάση πληρωμών; Στο ΔΝΤ; Στην ΕΚΤ; Στο λαό της; Σε άλλες τράπεζες;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v