Ρωσικό φλερτ στην Νότια Αμερική

Στο στόχαστρο της Μόσχας βρίσκονται τα κράτη της Νότιας Αμερικής. Η στόχευση του Κρεμλίνου και οι τομείς ενδιαφέροντος. Η προσπάθεια για πώληση οπλικών συστημάτων και η αναζήτηση πηγών για εισαγωγές αγροτικών προιόντων.

Ρωσικό φλερτ στην Νότια Αμερική

Τις αγορές της Νότιας Αμερικής φλερτάρει η Ρωσία καθώς προσπαθεί να προωθήσει διμερείς συνεργασίες τόσο στο τομέα της ενέργειας όσο και της αμυντικής βιομηχανίας.

Προσφορές για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Ρωσία και την Αργεντινή έχει λάβει το υπουργείο Άμυνας της Βολιβίας. Η χώρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά αεροσκάφη για την παρακολούθηση της διακίνησης ναρκωτικών πέραν των συνόρων της. Εάν αναλάβει το συμβόλαιο από το υπουργείο Άμυνας της Βολιβίας, η Ρωσία θα παραδώσει στη χώρα 20 νέα μαχητικά αεροσκάφη.

«Χρειαζόμαστε δύο παρατάξεις των 10 αεροσκαφών η κάθε μία. Μιλάμε για 20 μαχητικά αεροσκάφη. Έχουμε ήδη λάβει πέντε προσφορές από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Αργεντινή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιλέξουμε κάποιον από αυτούς», είπε ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα. Το ποσό της σύμβασης δεν έχει αναφερθεί. Η Βολιβία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη για την παρακολούθηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων της.

Η Κούβα

Η Ρωσία και η Κούβα έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν την αμυντική-τεχνολογική συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναβαθμίσει το κουβανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.Η κουβανική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο των έργων, τα οποία χρειάζεται σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό της κουβανικής βιομηχανίας. "Είμαστε έτοιμοι να τα εξετάσουμε γρήγορα και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της Κούβας", δήλωσαν ρώσοι αξιωματούχοι. Επίσης η Κούβα ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των εμπειρογνωμόνων της με τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς.

Η Αργεντινή

Προσπάθεια για περαιτέρω συνεργασία με την Αργεντινή καταβάλλει η ρωσική πλευρά. Ήδη προωθούνται με την Κυβέρνηση της Αργεντινής συμφωνίες οι οποίες θα καθορίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, της συνεργασίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ άλλες συμφωνίες θα συναφθούν στους τομείς της βιομηχανίας , της γεωργίας, της ενέργειας, του πολιτισμού, της διαστημικής έρευνας, των επενδύσεων και των τραπεζών.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom αναμένεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους αργεντίνους ομολόγους, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Αργεντινή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία αναζήτησε στην Βραζιλία και τη Χιλή λύσεις για εισαγωγές εναλλακτικών προμηθειών σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μετά τις κυρώσεις. Οι δύο χώρες στοχεύουν στο άνοιγμα της ρωσικής αγοράς για αγροτικά ,κτηνοτροφικά προϊόντα.

 

Πηγή: Premium.paratiritis.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v