Google: Χρηματοδοτεί με €150 εκατ. ψηφιακά μέσα στην Ευρώπη

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει σαν στόχο να χρηματοδοτήσει οργανισμούς που παράγουν «δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας». Η πρωτοβουλία γίνεται σε συνεργασία με οχτώ ευρωπαϊκές εφημερίδες, εν μέσω της κόντρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google: Χρηματοδοτεί με €150 εκατ. ψηφιακά μέσα στην Ευρώπη

H Google έχει υποσχεθεί να δώσει €150 εκατ. τα επόμενα τρία χρόνια σε ευρωπαϊκά ψηφιακά μέσα και start ups που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ενημέρωσης.

Το fund που θα ιδρύσει ο τεχνολογικός κολοσσός έχει σαν στόχο να χρηματοδοτήσει οργανισμούς που παράγουν «δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας» και να τους βοηθήσει να προωθήσουν νέες ιδέες στην ψηφιακή δημοσιογραφία.

Η Google θα επενδύσει επίσης στην εκπαίδευση και την έρευνα για δημοσιογράφους.

Την πρωτοβουλία με την ονομασία «Digital News Initiative» στηρίζουν oκτώ ευρωπαϊκής εφημερίδες: οι Financial Times, η Guardian, η El Pais, η Les Echos, η FAZ, η La Stampa, η NRC Media και η Die Zeit.

Όπως μεταδίδει το BBC, από την λίστα των ιδρυτικών μελών απουσιάζουν η News Corp του Rupert Murdoch και ο γερμανικός όμιλος Axel Springer.

H αμερικάνικη εταιρεία είχε συμφωνήσει το 2013 να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο fund για την στήριξη των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ώστε να λήξει την διαμάχη σχετικά με το δικαίωμα της να δείχνει τίτλους και κείμενα από τις ιστοσελίδες του στο Google News.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε πρόσφατα την Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αναζήτηση αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v