Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση των ανέργων στη Γερμανία τον Απρίλιο

Εύρωστη η αγορά εργασίας της Γερμανίας. Σημείωσε βελτίωση τον Απρίλιο, ενώ ανοδική ήταν η τάση και το Μάρτιο. Οι επιχειρήσεις προσφέρουν περισσότερες θέσεις από όσες μπορεί η αγορά να καλύψει.

Μείωση των ανέργων στη Γερμανία τον Απρίλιο

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία έπεσε κατά 8.000 τον Απρίλιο στα 2,79 εκατ., αριθμός μικρότερος του αναμενομένου 15.000, αναφέρει σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 6,4% κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού, όπως είχε προβλεφθεί. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει εύρωστη και το 2015, με το χαμηλότερο ευρώ να οδηγεί το χρηματιστηριακό δείκτη σε άνοδο σχεδόν 20%.

Παράλληλα, ο δείκτης BA-X, που δηλώνει την ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη Γερμανία, αυξήθηκε στις 186 μονάδες τον Απρίλιο από 184 τον Μάρτιο, διατηρώντας μια σταθερή διαφορά 20 μονάδων προς τα πάνω από πέρσι.

Η διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων δείχνει ότι παρότι οι επιχειρήσεις ζητούν εργασία, δεν βρίσκουν άμεσα το κατάλληλο προσωπικό για την κάλυψη αυτών των θέσεων, αναφέρει στην έκθεσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Οι αριθμοί στη γερμανική αγορά εργασίας βρίσκονται πάντως σε οξεία αντίθεση με τις χώρες της νότιας Ευρώπης. Εκεί η ανεργία βρίσκεται σε διψήφια νούμερα. Στην Ελλάδα και την Ισπανία τα ποσοστά ξεπερνούν το 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v