Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρρικνώνεται η κινεζική βιομηχανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο 12 μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την κινεζική βιομηχανία. Τι μέτρα περιμένουν τώρα οι αναλυτές από το Πεκίνο.

Συρρικνώνεται η κινεζική βιομηχανία

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν τα νέα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, με τους αναλυτές να ποντάρουν ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ώθησης της οικονομίας.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC/Markit για τις δραστηριότητες του κινεζικού κλάδου μεταποίησης συρρικνώθηκε τον Απρίλιο στο 48,9 από 49,6 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ένδειξη του δείκτη από τον Απρίλιο του 2014.

«Ο δείκτης ΡΜΙ υποδεικνύει ότι ενδεχομένως να απαιτούνται και άλλα μέτρα χαλάρωσης για να εξασφαλιστεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα επιβραδυνθεί κάτω από το 7% που είδαμε το πρώτο τρίμηνο» υποστηρίζει η Annabel Fiddes, της Markit.

Τις τελευταίες εβδομάδες άλλωστε, υπήρξαν και άλλα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη, που ανάγκασαν το Πεκίνο να προχωρήσει σε μείωση του λόγου υποχρεωτικών αποθεμάτων για τις τράπεζες κατά 100 μονάδες βάσης, αποδεσμεύοντας ρευστότητα 161 δισ. δολ.  

Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι τώρα το Πεκίνο θα επιταχύνει τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών και πως θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v