"Φρενάρει" η γερμανική οικονομία

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από Γερμανία και Γαλλία έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης του γερμανικού ΑΕΠ στο 0,3%, και αύξηση του γαλλικού στο 0,6%.

Φρενάρει η γερμανική οικονομία

Αντιφατικά μηνύματα στέλνουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών, με την Γερμανική οικονομία να επιβραδύνεται με ρυθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου, ενώ αντιθέτως η Γαλλία φαίνεται να επωφελείται μιας κυκλικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,3% το α' τρίμηνο του 2015, από 0,7% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης 0,5%.

Στη Γαλλία, η οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 0,6% το α' τρίμηνο, μετά τη στασιμότητα που εμφάνισε την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πως η ανάπτυξη α' τριμήνου της Γαλλίας θα διαμορφώνονταν στο 0,4%.

Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ευρωζώνη, με τους αναλυτές να αναμένουν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το α' τρίμηνο, έναντι του 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v