Emirates: Κέρδη για 27η συνεχή χρονιά

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 26,3 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο αυξήθηκε στα 5,5 δισ. δολάρια.

Emirates: Κέρδη για 27η συνεχή χρονιά

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε την 27η συνεχή χρονιά κερδοφορίας και σταθερής ανάπτυξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στην Ετήσια Έκθεση του Ομίλου για το Οικονομικό Έτος 2014-2015, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη 1,5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 26,3 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο αυξήθηκε στα 5,5 δισ. δολάρια.

«Το οικονομικό έτος 2014-15 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για την αεροπορική βιομηχανία. Η μείωση των τιμών του πετρελαίου μείωσε το κόστος μας το δεύτερο εξάμηνου του οικονομικού έτους, όμως αυτό δεν αντιστάθμισε το χτύπημα που προκλήθηκε στην κερδοφορία μας από τις σημαντικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Επίσης, σημαντικό αντίκτυπο είχαν και οι λειτουργικές προσαρμογές μας για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, των ένοπλων συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές, καθώς επίσης και οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) που διήρκησαν 80 ημέρες. Επιτυγχάνοντας κέρδη για 27η συνεχή χρονιά και πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες χρονιές μας μέχρι σήμερα, αποδείξαμε τη δύναμη του brand και των επιχειρηματικών αρχών μας, καθώς επίσης και την αφοσίωση και το ταλέντο των εργαζομένων μας» δήλωσε η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, της Emirates Airline and Group.

Η δυναμική άνοδος του Αμερικανικού δολαρίου σε σχέση με τα νομίσματα των βασικών αγορών της Emirates και της dnata είχαν αντίκτυπο 412 εκατ. δολάρια στον Όμιλο, ενώ οι εργασίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είχαν έναν εκτιμώμενο αντίκτυπο στα έσοδα του Ομίλου της τάξεως των 467 εκατ. δολαρίων.

«Κάθε χρόνο υπάρχει μια νέα σειρά από προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων μας, των πελατών μας και των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Ως Όμιλος, παρακολουθούμε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βελτίωση των επιδόσεων μας και στη φροντίδα των υπαλλήλων μας. Το οικονομικό έτος 2014-2015, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 5,5 δισ. δολάρια σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, μοντέρνες εγκαταστάσεις, τεχνολογία και στις πρωτοβουλίες του προσωπικού. Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση μέσα σε ένα οικονομικό έτος, μετά την περσινή επένδυση ρεκόρ».

Ο Όμιλος συνέχισε να διευρύνει τη βάση των εργαζομένων του, αυξάνοντας το προσωπικό του κατά 11% σε πάνω από 84.000, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερες από 160 διαφορετικές εθνικότητες στις περισσότερες από 80 θυγατρικές και εταιρείες του.

«Κοιτώντας στο μέλλον, η συνεχής αβεβαιότητα πολλών συναλλαγμάτων και αγορών ανά τον κόσμο και η διαφαινόμενη απειλή του προστατευτισμού σε ορισμένες χώρες θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόκληση. Παρόλα αυτά, προχωράμε στο νέο οικονομικό έτος με αυτοπεποίθηση και ισχυρά θεμέλια για τη συνέχιση της κερδοφορίας μας με τον ισχυρό ισολογισμό μας, τις σταθερές επιδόσεις μας, το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μας και την παγκόσμια δεξαμενή ταλέντων μας» δήλωσε ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Σύμφωνα με τη γενική αύξηση κέρδους, ο Όμιλος δήλωσε μέρισμα 700 εκατ. δολαρίων στην Investment Corporation of Dubai.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v