Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε βήμα σημειωτόν η Wall Street

Hπιες μεταβολές σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά ντιλ. Έπιασαν προσωρινά νέα ρεκόρ S&P 500 και Dow Jones. Ανακάμπτει το δολάριο. Απώλειες για τα treasuries. Μικρή άνοδος για χρυσό και αργό.

Mε βήμα σημειωτόν η Wall Street

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να πιάνουν προσωρινά νέα επίπεδα ρεκόρ, εν μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων και ενώ το δολάριο ανακάμπτει από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,01% στις 18.274 μονάδες, ο Νasdaq καταγράφει πτώση 0,12% στις 5.043 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,03% στις 2.122 μονάδες.

Υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ως το 2016 και της σταδιακής τους αύξησης από εκεί και έπειτα τάχθηκε ο αξιωματούχος της Fed, Chalres Evans, λέγοντας πως ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1395 από 1,448 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,39% στα 59,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,02% χαμηλότερα στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικάνικα ομόλογα, για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 2,20%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Ann καταγράφει άλμα 22% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Ascena Retail έναντι 2,2 δισ. ευρώ.

Κέρδη 0,8% καταγράφει η μετοχή της Endο. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Par Pharmaceutical από την TPG Capital έναντι 8,05 δισ. δολαρίων.

Πτώση 1,7% σημειώνει η μετοχή της Yelp μετά την υποβάθμιση από αναλυτή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v