Βρετανία: Αρνητικός πληθωρισμός για πρώτη φορά από το 1960

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο -0,1% τον Απρίλιο, περνώντας για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα σε αρνητικό πεδίο. "Παροδική" η αδυναμία, εκτιμά η Τράπεζα της Αγγλίας.

Βρετανία: Αρνητικός πληθωρισμός για πρώτη φορά από το 1960

Πτώση για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Απρίλιο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δείχνοντας την αδυναμία του πληθωρισμού στο μεγαλύτερο μέρος του αναπτυγμένου κόστους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,1% τον Απρίλιο, έναντι του μηδέν τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1960 που πέφτουν οι τιμές καταναλωτή σε ετήσια βάση.

Η αδυναμία, πάντως, του πληθωρισμού της Βρετανίας εκτιμάται ότι είναι παροδική, με την Τράπεζα της Αγγλίας να δηλώνουν την περασμένη εβδομάδα πως αμφιβάλουν αν η Βρετανία κινδυνεύει να βιώσει τον αποπληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, που έδειξαν να σταθεροποιούνται τον Απρίλιο, μετά από πτώση για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v