Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Ερασιτεχνική η αντιμετώπιση των πιστωτών από Κίεβο

H Μόσχα δεν έχει ασκήσει το δικαίωμα της να απαιτήσει πρόωρη συγχώρεση των ομολόγων της από την Ουκρανία, επειδή της το έχει ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πούτιν: Ερασιτεχνική η αντιμετώπιση των πιστωτών από Κίεβο

Περίεργο και ερασιτεχνικό χαρακτήρισε ο Πούτιν τον νόμο που ψήφισε την Τετάρτη η Ουκρανία και επιτρέπει στην κυβέρνηση να μην καταβάλλει πληρωμές προς τους διεθνείς δανειστές, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σε συνάντηση με υπουργούς της κυβέρνησης του πως ο ουκρανικός νόμος αφορά ουσιαστικά μια μελλοντική χρεοκοπία από την Ουκρανία. 

Ο ίδιος τόνισε πως η Μόσχα δεν έχει ασκήσει το δικαίωμα της να απαιτήσει πρόωρη συγχώρεση των ομολόγων της από την Ουκρανία, επειδή της το έχει ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών τόνισε από την πλευρά του πως αν η Μόσχα δει ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις θα κάνει βήματα για να προστατέψει τα συμφέροντα της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο