Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο

Ο δείκτης υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, στο 108,5, ωστόσο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Το Ινστιτούτο IFO λέει πως το κλίμα ευφορίας αρχίζει να αντικαθίσταται από μια πιο ρεαλιστική άποψη, ενώ επανέλαβαν την πρόβλεψή τους για αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,5% το β' τρίμηνο.

Γερμανία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάιο και διαμορφώθηκε στο 108,5 από 108,6 τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά ήταν λίγο υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στο 108,3.

Ο δείκτης υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, ωστόσο παραμένει σε υψηλό επίπεδο, δείχνοντας πως η γερμανική οικονομία ναι μεν επιβραδύνεται, ωστόσο εξακολουθεί να παρουσιάζει αξιοπρεπή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο IFO, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 108,5 τον Μάιο, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στο 114,3 και ο δείκτης προσδοκιών στο 103,0. 

Οι οικονομολόγοι του IFO, σχολιάζοντας τον δείκτη οικονομικού κλίματος, σημείωσαν πως η ευφορία αρχίζει να αντικαθίσταται από μια πιο ρεαλιστική άποψη, ενώ επανέλαβαν την πρόβλεψή τους για ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,5% το β' τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v