Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yellen: To 2015 βλέπει την αύξηση επιτοκίων

Ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2006 θα είναι σταδιακός, τόνισε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για την αγορά απασχόλησης. Η οικονομία θα επιστρέψει σε «μέτριο» ρυθμό ανάπτυξης.

Yellen: To 2015 βλέπει την αύξηση επιτοκίων

Η επικεφαλής της Fed δήλωσε πως αναμένει ακόμα να γίνει η αύξηση επιτοκίων την φετινή χρονιά εφόσον η οικονομία αναπτυχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει μια σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Αν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται όπως αναμένω, πιστεύω ότι θα είναι κατάλληλο κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά να κάνουμε το αρχικό βήμα για να αυξήσουμε τα επιτόκια» υποστήριξε. «Ο ρυθμός ομαλοποίησης αναμένεται να είναι σταδιακός» πρόσθεσε.

Η Janet Yellen υποστήριξε στην ομιλία της στο Rhode Island πως ενώ η αγορά εργασίας πλησιάζει στην πλήρη ανάκαμψη, «ακόμα δεν είμαστε εκεί».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κ. Yellen ανέφερε πως αναμένει η οικονομία να επιστρέψει σε έναν «μέτριο» ρυθμό ανάπτυξης μετά το απογοητευτικό πρώτο τρίμηνο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v