Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Guardian: Η BoE προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Brexit

Το e-mail με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης της κεντρικής τράπεζας εστάλη κατά λάθος στον... Goardian. Οπως αναφέρει, ένας μικρός αριθμός εργαζομένων της κεντρικής τράπεζας υπό την καθοδήγηση του Sir Jon Cunliffe, εμπλέκονται στη διερεύνηση των επιπτώσεων του Brexit.

Guardian: Η BoE προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Brexit

Αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας διερευνούν μυστικά τις χρηματοοικονομικές συνέπειες που θα υπάρξουν για τη χώρα σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο επικείμενο δημοψήφισμα. 

Δημοσίευμα του Guardian τονίζει ότι το πέπλο μυστικότητας που κάλυπτε το σχεδιασμό της BoE έπεσε όταν έστειλε κατά λάθος e-mail με λεπτομέρειες του σχεδίου στην... ίδια την εφημερίδα. 

Οπως αναφέρει το e-mail, ένας μικρός αριθμός εργαζομένων της κεντρικής τράπεζας υπό την καθοδήγηση του Sir Jon Cunliffe, εμπλέκονται στη διερεύνηση των επιπτώσεων του Brexit. 

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό mail, ο Τύπος και πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν θα έπρεπε να μάθουν τις μυστικές διεργασίες. Τονίζει ότι εάν κάποιος ρωτήσει για τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης που έχουν την κωδική ονομασία Project Bookend, η "taskforce" της BoE θα πρέπει να τονίσει ότι τα σχέδια δεν σχετίζονται με το επικείμενο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας εξετάζουν "μια ευρεία γκάμα οικονομικών ζητημάτων που συνδέονται με την Ευρώπη".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v