Συμφωνία «μαμούθ» στις αμερικάνικες τηλεπικοινωνίες

Η κορυφαία εταιρεία ευρυζωνικών επικοινωνιών, θα καταβάλλει 195,71 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό είναι 14% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της Time Warner Cable στις 22 Μαίου.

Συμφωνία «μαμούθ» στις αμερικάνικες τηλεπικοινωνίες

H Charter Communications ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Time Warner Cable, την κορυφαία εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης.

Το ντιλ ανέρχεται στα 55 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει ρευστό και μετοχές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κορυφαία εταιρεία ευρυζωνικών επικοινωνιών, θα καταβάλλει 195,71 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό είναι 14% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της Time Warner Cable στις 22 Μαίου.

Η Bright House Networks, μια μικρότερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης που είχε συμφωνήσει η Charter να αγοράσει, θα συγχωνευτεί και αυτή στην νέο οντότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση της Charters, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης, είχε απορριφθεί το 2014 από την Time Warner Cable και κατέθεσε ανταγωνιστική προσφορά η Comcast.

Η Charter απέκτησε μια ακόμα ευκαιρία για να καταθέσει πρόταση, όταν οι ρυθμιστικές αρχές άναψαν «κόκκινο» στην εξαγορά της Time Warner Cable από την Comcast.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v