Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: «Μπλόκο» στις πληροφορίες για το μπολιβάρ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ψάχνει τρόπους για να εμποδίσει τους κατοίκους της χώρας να ελέγχουν την αξία του εθνικό νομίσματος στην μαύρη αγορά.

Bενεζουέλα: «Μπλόκο» στις πληροφορίες για το μπολιβάρ

Ορισμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Βενεζουέλα εξετάζουν τρόπους για να «σκοτώσουν» την λειτουργία της Google και της Firefox στην χώρα για να αποκλείσουν την λήψη πληροφοριών για την ισοτιμία του μπολιβάρ στην μαύρη αγορά.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, ο βουλευτής Χουάν Κάρλος Αλεμάν δήλωσε σε συνέντευξη του τη Δευτέρα ότι το υπουργείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας εργάζεται σε τρόπους που θα εμποδίζουν τους κατοίκους της χώρας να ελέγχουν την αξία του εθνικό νομίσματος στην μαύρη αγορά.

Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα, το μπολιβάρ υποχώρησε 25% έναντι του δολαρίου.

«Το πρόβλημα είναι ότι βασιζόμαστε σε servers όπως η Google και η Firefox, που είναι τεχνολογία αναζήτησης την οποία δεν έχουμε υπό τον έλεγχο μας» ανέφερε. «Για αυτό τον λόγο έχουμε στείλει δορυφόρους στο διάστημα και ένα από αυτούς έχει αποκλειστικό στόχο να βοηθήσει στην υλοποίηση της δική μας τεχνολογική πλατφόρμα, ώστε να είμαστε ανεξάρτητοι και να μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως στην Βενεζουέλα είναι παράνομο να δημοσιεύονται πληροφορίες για την ισοτιμία του μπλολιβάρ στην μαύρη αγορά, αλλά η εφαρμογή Dolar Today καταγράφει καθημερινά τις μεταβολές. Ο πρόεδρος Νίκολας Μαντούρο έχει δηλώσει ότι η ύπαρξη της εφαρμογής συνιστά «οικονομικό πόλεμο» κατά της χώρας και την έχει απαγορεύσει.

Ωστόσο οι κάτοικοι της χώρας λαμβάνουν πληροφορίες από το Dolar Today χρησιμοποιώντας το twitter και άλλες ιστοσελίδες που έχουν περιεχόμενο της εφαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v