Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάει» η ανάπτυξη για το Q1 στην Ισπανία

Μεγαλύτερη από τις προβλέψεις η ανάπτυξη στην Ισπανία. Η ανεργία όμως συνεχίζει να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.

«Τσιμπάει» η ανάπτυξη για το Q1 στην Ισπανία

Η οικονομία της Ισπανίας παρουσίασε από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης τριμήνου εδώ και επτά χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η τάση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η παραγωγή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας, αυξήθηκε κατά 0,9% κάτι που επιβεβαίωσε προηγούμενες προβλέψεις. Σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρσι η οικονομία αναπτύχθηκε 2,7 %, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για άνοδο 2,6%.

Οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκαν κατά 4% τον Απρίλιο συγκρινόμενες με την αντίστοιχη εποχή την πέρσι, σημειώνοντας αύξηση για 9ο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με δεδομένα που ανακοινώθηκαν επίσης από το ΙΝΕ.

Ωστόσο, η ανάκαμψη έχει αφήσει πίσω πολλούς Ισπανούς. Η ανεργία στη χώρα παραμένει στο 24% και στις τοπικές εκλογές την περασμένη Κυριακή, οι Ισπανοί ψηφοφόροι εξέφρασαν την ηχηρή αποδοκιμασία τους στην κυβέρνηση του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο κατά την προεκλογική του εκστρατεία έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v