Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Πλατινί ζητά την παραίτηση Μπλάτερ

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της FIFA συνεχίζονται, με την UEFA να αναλαμβάνει δράση κατά του σημερινού προέδρου. Δηλώσεις από τη γερμανική ομοσπονδία και το Μισέλ Πλατινί δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Σεπ Μπλάτερ.

O Πλατινί ζητά την παραίτηση Μπλάτερ

Η UEFA δε θα μποϋκοτάρει τελικά την ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της FIFA αύριο. Η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγο και μεταδόθηκε από την εφημερίδα Die Zeit.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα ψηφίσει υπέρ του αντιπάλου του σημερινού προέδρου. Αντίπαλος στην ψηφοφορία θα είναι ο πρίγκηπας Ali bin al-Hussein της Ιορδανίας, του οποίου η προεκλογική εκστρατεία κατά του Σεπ Μπλάτερ είχε στο επίκεντρό της τη διαφθορά.

Μέχρι χτες η εκλογή του Ali bin al-Hussein θεωρείτο απίθανη. Η σημερινή κατάσταση πραγμάτων είναι πιο αμφίρροπη, ειδικά αφού κάποιοι εκ των ισχυρότερων υποστηρικτών του Μπλάτερ είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Πάντως ο βρετανός αξιωματούχος David Gill ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA αν επανεκλεγεί ο Μπλάτερ. 

Μόλις πριν από λίγο η Γερμανική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι το μποϋκοτάζ δεν είναι λύση. Μόνη λύση είναι η υποστήριξη του αντιπάλου του Μπλάτερ. «Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια απόλυτη καταστροφή. Πρέπει να φέρουμε την αλλαγή και αυτό θα γίνει μόνο αν εκλέξουμε τον πρίγκηπα Αλί», σημειώνει σε ανακοίνωσή της. 

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ζήτησε ανοιχτά από τον Μπλάτερ να παραιτηθεί. Ο πρόεδρος της FIFA, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v