Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αvago: Εξαγοράζει την Broadcom έναντι $37 δισ.

Η Avago, η οποία κατασκευάζει ημιαγωγούς για την αυτοκινητοβιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία, θα καταβάλει 17 δισ. δολάρια σε μετρητά και 20 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Αvago: Εξαγοράζει την Broadcom έναντι $37 δισ.

Η Avago Technologies ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνιστικής Broadcom έναντι 37 δισ. δολαρίων, στο μεγαλύτερο τεχνολογικό ντιλ στην ιστορία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Avago, η οποία κατασκευάζει ημιαγωγούς για την αυτοκινητοβιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία, θα καταβάλει 17 δισ. δολάρια σε μετρητά και 20 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Η προσφορά της εταιρείας με έδρα την Σιγκαπούρη αποτιμά την Broadcom στα 54,50 δολάρια ανά μετοχή, 16% πάνω από το κλείσιμο της μετοχής την Τρίτη.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εξαγορά της Broadcom, του μεγαλύτερου παρασκευαστή ασύρματων ημιαγωγών για κοντινές συνδέσεις, θα δημιουργήσει με βάση τα έσοδα των έκτο μεγαλύτερο παραγωγό ημιαγωγών στον κόσμο. Το ντιλ είναι το τελευταίο σε μια σειρά από συγχωνεύσεις στην βιομηχανία των ημιαγωγών, καθώς η αύξηση του κόστους παραγωγής ωθεί τις εταιρείας να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v