Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούβα: Βγήκε και επίσημα από την «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πως συνεχίζει να έχει ανησυχίες και διαφωνίες για τις πολιτικές που ακολουθεί η Κούβα.

Κούβα: Βγήκε και επίσημα από την «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αφαίρεσε και επίσημα την Κούβα από την λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Στις 14 Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι σκοπεύει να αφαιρέσει την Κούβα από τη λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.  Το Κογκρέσο είχε διορία 45 ημερών, η οποία εξέπεμψε σήμερα, προκειμένου να εξετάσει την απόφαση του Ομπάμα, αλλά δεν μπορούσε να την μπλοκάρει εάν δεν ψήφιζε άλλο νόμο, κάτι που τελικά δεν έκανε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για ένα συμβολικό βήμα, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μετά από 54 χρόνια. 

« Αν και οι ΗΠΑ έχουν σημαντικές ανησυχίες και διαφωνίες για ένα μεγάλο αριθμό των πολιτικών και των δράσεων της Κούβας, δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά κριτήρια για την κατάργηση του καθορισμού ενός κράτους ως ενός υποστηρικτή της τρομοκρατίας» ανέφερε στην ανακοίνωση εκπρόσωπος του υπουργείου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v