Βrainard (Fed): Νωρίς ακόμα για αύξηση των επιτοκίων

Η πρόσφατη επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας μπορεί να μην οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες, προειδοποίησε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Lael Brainard.

Βrainard (Fed): Νωρίς ακόμα για αύξηση των επιτοκίων

Η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη για να αντέξει μια αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε την Τρίτη η αξιωματούχος της Fed, Lael Brainard.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η κ. Βrainard τόνισε πως ανησυχεί ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να μην οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες.

«Τα περιορισμένα στοιχεία που έχουμε για το δεύτερο τρίμηνο δεν δείχνουν μια σημαντικά ανάκαμψη στις δαπάνες, κάτι που θα αναμέναμε αν η αδυναμία στο πρώτο τρίμηνο οφειλόταν σε προσωρινούς παράγοντες» ανέφερε σε ομιλία της στο Center for Strategic and International Studies.

«Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μπορεί να είχαν δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία στην τόνωση των δαπανών από τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και πολύ μικρή στις αρνητικές επιπτώσεις για την συνολική ζήτηση από την μεγάλη άνοδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου και την μεγάλη πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου» επισήμανε η ίδια.

Σημειώνεται ότι η αμερικάνικη οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο.

Η κ. Brainard υποστήριξε πως τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιβεβαιωθεί η περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας και η άνοδος του πληθωρισμού προς το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v