ΔΝΤ: Εκκληση στην Fed να αυξήσει τα επιτόκια το 2016

Το Ταμείο προβλέπει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 5,3% το 2015 και στο 5,2% το 2016. Η ανάπτυξη αναμένεται να κινηθεί με ρυθμό 2,5% το 2015 και 3% το 2016

ΔΝΤ: Εκκληση στην Fed να αυξήσει τα επιτόκια το 2016

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να μην προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων μέχρι να υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις για αύξηση των μισθών ή των τιμών, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ετήσια έκθεση του για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας, το Ταμείο υποστηρίζει ότι με βάση τις προβλέψεις η αύξηση των επιτοκίων πρέπει να αναβληθεί ως το πρώτο μισό του 2016.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, το ΔΝΤ αναφέρει ακόμα στην έκθεση του πως το δολάριο παραμένει «σχετικά υπερτιμημένο» και ότι μια επιπλέον ανατίμηση θα είναι «επιβλαβής».

«Υπάρχει ο κίνδυνος μια επιπλέον ανατίμηση του δολαρίου, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των ανεπαρκειών στην ανάπτυξη δεν είναι οι κατάλληλες τόσο στις ΗΠΑ όσο και έξω, θα είναι επιβλαβής» αναφέρεται στην έκθεση.

Το Ταμείο προβλέπει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 5,3% το 2015 και στο 5,2% το 2016. Η ανάπτυξη αναμένεται να κινηθεί με ρυθμό 2,5% το 2015 και 3% το 2016.

Στην έκθεση εξετάζεται και η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με το ΔΝΤ να υπογραμμίζει τους υψηλότερους κινδύνους από το σκιώδες τραπεζικό σύστημα και μια πιθανή έλλειψη ρευστότητας στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v